Van Klaveren Juweliers Zwolle. Altijd vertrouwd en goed sinds 1911

Wishlist

[woosw_list]

Geen producten in je winkelmand.

Historie

[TS-VCSC-Spacer height=”12″]

Van Klaveren Juwelier sinds 1911

Opgericht in 1911 door Willem van Klaveren aan de Melkmarktstraat in Zwolle. Met als vakgebied kleine en grote uurwerken kreeg Van Klaveren de opdracht de Stadsuurwerken te onderhouden. De bekendste stadsuurwerken zijn de Peperbus, de Sassenpoort en de Bramer, de ingemetselde klok in de ‘Trouwzaal’ van het Stadhuis. In die dagen werden elke week de gewichten van de klokken hoog in de toren met mankracht opgedraaid.

In 1958 wordt Van Klaveren door Dolf Loozeman als juwelier, horloger en diamantair voortgezet. Al snel werden horloges en gouden sieraden aan het assortiment van klokken en wekkers toegevoegd. Dolf Loozeman verhuist met Juwelier van Klaveren in 1961 naar een groter pand aan de Melkmarkt 25. Hier werd een Juweliershuis geopend met ateliers waar elke dag horlogemakers, goudsmeden en klokkenmakers hun service verleenden. Als pionier start Dolf Loozeman het eerste postorderbedrijf voor het Juweliersvak.

In 1987 is de volgende generatie aan de beurt, en Uwe Loozeman neemt de verantwoording van zijn vader over. Na een aantal jaren is er behoefte aan een grotere winkel en verhuist hij het succesvolle bedrijf in 1993 naar de Oude Vismarkt 17.

Hier werd gebouwd aan een regionaal leidend Juweliershuis met de meest toonaangevende Zwitserse horlogemerken zoals, Breitling, Omega, Tag Heuer, IWC, Zenith, Longines en Rado werden aan het assortiment toegevoegd.

Dit assortiment was erg gewild bij overvallers, en na 8 gewapende overvallen werd in 2003 besloten om dit overval gevoelige segment te verlaten en een assortiment te voeren dat zich meer richtte op de laatste mode en trends in horloges en juwelen.

Van Klaveren Juwelier behoort tot de oudste winkels van Zwolle, het is een modern, dynamisch en vooruitstrevend Juweliershuis. In 2004 is Van Klaveren Juwelier ook de eerste Juwelier met een website en webshop.

In 2013 wordt de ideale huisvesting gevonden en is Juwelier van Klaveren nu gevestigd aan de Melkmarkt 14, een historisch pand uit 1653 met veel vertrouwde allure.

Altijd vertrouwd en goed sinds 1911