Historie

De geschiedenis van Van Klaveren stamt uit 1911. In dat jaar start Van Klaveren, als uurwerkmaker, aan de Melkmarktstraat, in Zwolle. Er volgt een 2de generatie Van Klaveren. Na 50 jaar neemt Dolf Loozeman, stadsuurwerkmaker & diamantair het bedrijf in 1961 over. Hij verhuist het bedrijf naar de Melkmarkt.

Uwe Loozeman neemt in 1987 het stokje over en gaat verder waar zijn vader is gestopt. Na een aantal jaren is er behoefte aan een grotere winkel en verhuist hij het succesvolle bedrijf naar de Oude Vismarkt.

Ondanks dat Van Klaveren Juwelier tot de oudste bedrijven van Zwolle behoort, is het modern, dynamisch en vooruitstrevend. In 2003 en 2005 worden er 2 winkels toegevoegd. Van Klaveren Trends (voorheen Giologi) en Juicy Jewels. Beide gevestigd in de Zwolse binnenstad. Vanaf 2004 is Van Klaveren Juwelier ook te vinden op het internet.

Van Klaveren Juwelier is sinds 2013 weer terug op de Melkmarkt, vlakbij waar het ooit begon. Nog steeds servicegericht met een veelzijdige collectie van bekende merken.